Minka och Stum-Trollet på dagis

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Denna vackert illustrerade bok innehåller en berättelse och information om situationsbunden svårighet att tala dvs selektiv mutism.

I berättelsen representeras Stum-Trollet, som följer med Minka och inte pratar i dagis, den svårigheten at tala. Desto mer spännande eller skrämmande situationen blir desto större växer sig Stum-Trollet. Stum-Trollet växer speciellt då man frågar någonting av honom och han förväntas att svara.

I berättelsen får Stum-Trollet hjälp och vågar så småningom börja prata. Till slut blir den så liten att den ryms i Minkas ficka.

En del barn pratar inte i dagis, eller pratar bara med vissa människor, trots att pratandet hemma fungerar bra. Då kan det vara frågan om situationsbunden svårighet att tala dvs selektiv mutism. Svårighet at tala i vissa situationer försvinner sällan av sig själv, utan barnet behöver vuxnas aktiva hjälp.

I slutet av boken finns lite information för vuxna, samt några tips till dagvården om hur man kan uppmuntra barnet att vara delaktig och våga börja prata.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse och information om selektiv mutism, det vill säga situationsbunden svårighet att tala

Utgivningstid

Sidantal

37

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

29

Språk

Illustratör