Bevingade ord från USA : 200 citat och talesätt

Typ

aforismer, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Har du någonsin grubblat på vad som menas med "a fork in the road"? Eller "it s like herding cats"? Blir du fundersam när du hör förkortningen "AWOL" uttalas?

I denna underhållande och lärorika guide till den amerikanska engelskan finns svaren! Vi får reda på vad uttrycken som återkommer i tal, politisk debatt, filmer, på tv och i vanligt folks samtal betyder och kommer ifrån.

Ingår gör också en rad berömda citat och bevingade ord, både på originalspråket och i översättning, som är bra att kunna för svenskar som till exempel ska hålla tal och måste leva upp till amerikanska krav på att väva in skämt, fyndigheter och sedelärande berättelser.

Boken innehåller talesätt och bevingade ord om en rad olika teman: livet, döden, politik, religion, sport, djur... och mycket mer!

Genre

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

247

Förlag