Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bita den hand som slår

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Instängd i en fashionabel våning i Sveriges huvudstad väntar rumänskan Viorica på ännu en kund, ännu en man. Inom sig vårdar hon sina minnen. Väntar på en tid som måste komma.

Men där finns också något mer. Något som hon själv inte vet vad det är. En släkthemlighet. En blodets förbannelse från hennes ursprung. När en sadistisk kund våldför sig på henne väcks förbannelsen till liv. En uråldrig myt från hennes hemland korsar verklighetens vägar.

De är fler där ute. Fler som söker ett nytt liv. Fler som kräver sin hämnd.

"Bita den hand som slår" är en berättelse om övermakt och underordning, om att slå tillbaka - men också om att skydda det man älskar. Det är en roman där verklighetens vittnesmål formas till en mörk saga och tar vampyrmyten från gamla tiden i Rumänien till det moderna Sverige, där prostitution och trafficking pågår mitt ibland oss.

Henrik Wolgast är född 1976 och bor i Borlänge tillsammans med sin familj. Till vardags är han läkare och specialist inom barn- och ungdomspsykiatri. Henrik fick idén att skriva om ett traffickingoffer, men det var först under Metoo-rörelsen som alla bitar i hans berättelse föll på plats.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

338

Språk