Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Eden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Suggestiv spänning i ett förlorat paradisI kanten av en skog som hotas av skogsbolag bor tonåringen Nita. Den storslagna skogen står i stark kontrast mot plakaten längs motorvägen som efterlyser försvunna flickor.Nita drömmer om att ta sig därifrån. Men så flyttar den mystiska Lucy in i grannhuset, och tonåringarna inleder en trevande vänskap.

Skogen har en särskild dragningskraft på Lucy, och på sina ensamma turer dit snubblar hon över spår efter ockulta ritualer.Några månader senare hittas hon sovandes vid foten av ett träd, naken och täckt av sår. Ingen vet vad som hänt, och Lucy har blivit stum. I samma veva sker ett antal överfall där ensamma män verkar ha attackerats av vilda djur. De svårt skadade offren pratar om rasande skogsandar med rakbladsvassa näbbar och klor.

Eden är en roman om tonårstidens gränsland, systerskap och hämnd. Det är en spännande bok, genomsyrad av en trolsk och olycksbådande stämning, där skogen är en egen huvudperson. En förvriden spegling av ett förlorat paradis.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

277

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk