Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gamen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Elitsoldaterna Simon och Ahmed får ett topphemligt uppdrag; sök upp den svenske IS-jihadisten Gamen och döda honom. Ordern att döda en svensk medborgare strider mot grundlagen och är politisk dynamit.

I Syrien går allt åt helvete. Ahmed avrättas av IS och Simon, som blivit svårt traumatiserad, hoppar av Försvarsmaktens specialförband SOG. Ett år senare får Simon syn på Gamen på ett kebabhak hemma i Sverige. Eller såg han i syne? Gamen dödades i en drönarattack i Raqqa en kort tid efter fiaskot i Syrien. Hans chef misstror honom, och övertygad om att han håller på att bli galen börjar Simon ett febrilt sökande efter sanningen samtidigt som Sverige hotas av en terrorattack.

Gamen, en spänningsroman om extremism och svåra moraliska vägval, är Olle Lönnaeus sjunde roman. Som politisk expert på Sydsvenskan har han granskat olika former av politisk och religiös extremism. Inte minse de trehundra IS-svenskar som har rest till Syrien och Irak. Hans journalistiska arbete har belönats med tre Guldspadar. Olle Lönnaeus prisade böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk