Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rubinkretsen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När svenska storföretag och rika privatpersoner blir av med miljonbelopp blir polisen och IT-forensikern Roger Tross inblandad i vad som visar sig vara de största bedrägerierna i svensk historia.

Polisen kan inte tro sina ögon när de upptäcker vart pengarna har tagit vägen. Oro sprids i samhället över att pengar plötsligt kan försvinna. I media debatteras det om att samhällsfunktionerna är hotade.

Intrången fortsätter världen över och Roger tar hjälp av matematikern Julia Amborn. Tillsammans utforskar de ett av de största olösta matematiska problemen för att få stopp på de avancerade dataintrången. Innan det moderna samhället kollapsar.

Rubinkretsen är Martin G Ljungqvists debutroman. En tankeväckande spänningsroman om matematik, teknik och kryptering och dess inverkan på samhället. Historien tar sitt avstamp i ett av världens största matematiska problem som kan få konsekvenser för samhället i hela världen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en spänningsroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

345

Språk