Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Offret till Dond

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

"På stenen står Darras öde beskrivet: som trettonde barnet i familjen ska hon på sin trettonde födelsedag offras åt den mörka guden Dond, för annars kommer han att förgöra byn. Nu har hon bara en dag kvar i livet."

Det vill säga det trettonde barnet av kvinna fött. Detta barn skulle offras till Dond vid tretton års ålder, och sedan skulle tretton goda år följa...

Siobhan Dowd skänkte oss fyra märkvärdiga romaner innan hon dog 2007. Det här är hennes sista berättelse, en slutgiltig gåva till dem som känner och älskar hennes verk och en gnistrande inbjudan till dem som ännu inte har upptäckt henne.

Siobhan drar oss oemotståndligt in i Darras lilla smaragdgröna övärld, piskad av vågornas vita gäss, utlämnad på nåd och onåd åt den mörka guden Dond. Bara sanningen och en mors kyss kan befria dem.

Det här är en berättelse att älska, en oförglömlig saga om kärlek och öde och sanning. Pam Syms vackra tvåfärgade illustrationer presenterar henne här som en av Storbritanniens främsta illustratörer. Hennes enastående förmåga att väva samman ord och bild förflyttar läsarna in i sagans tidlösa värld.

Offret till Dond når oss som en gåva ur det förflutna.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

83

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Språk