Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Som människor

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När det regnar över Högdalstoppens tre toppar. När det regnar över Granholmstoppen och Hagakullen. När det samtidigt regnar över alla Stockholms sju kullar och solen skiner hård över Ågesta kraftvärmeverk, vart ska vi gå då?

Julia cyklar genom Stockholm. För att hon vill? För att hon hetsas av hoppet? För att hinna ikapp glömskan? Men när hon cyklat hela vägen fram, så har Alice redan hunnit dubbelt så långt bort. Så hur många Julia finns det? Hur många Alice? Hur ska de kunna förstå vad som har hänt, var gränserna kommer ifrån, vart de går? Var slutar människan? Var börjar nästa?

Som människor är en roman om den ojämna kampen mellan föreställning och äkthet. Om att ge upp och om att misslyckas, om att misslyckas ocksp med att ge upp. Om vårt omättliga behov av AI som tröst. Entropimaskinen. Om den centrifugala geografin som skamkultur.

Lars Raattamaa, född 1964 och utbildad arkitekt, debuterade 1989 med diktsamlingen Ur krakas gäld. Han är flerfaldigt prisbelönt, bland annat Sveriges Radios Lyrikpris och Aftonbladets litteraturpris. Som människor är hans andra roman.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

403

Förlag

Språk