Mamma fuckar upp

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

Petter och Sahar hälsar på mamma Maja som avtjänar ett långt fängelsestraff för narkotikabrott. Båda längtar efter att hon ska komma hem igen. Men hur blir vardagen när mamma äntligen muckar?

Mamma fuckar upp bygger på verkliga händelser och ungdomars egna berättelser och erfarenheter. Omkring 30.000 barn och unga i Sverige lever dagligen med en frihetsberövad förälder eller anhörig.

Elisabet Omsén, född 1965, är uppvuxen i Värmland och utomlands men är numera bosatt i Stockholm. Hon började som fotograf, med sadlade sedan om till skribent med inriktning på människor som lever i ett socialt utanförskap. Elisabet har en kandidatexamen i kriminologi vid Stockholms universitet.

Tidigare utgivna böcker på temat barn och unga med föräldrar i fängelse: Pappa bor på fängelset (2008), Utestängd - om att lämnas kvar utanför fängelsemuren (2014) och Du Jag Vi - om att ha en förälder i fängelse (2017).

Charlie Rosales, född 1993, har bott i Norrköping större delen av sitt liv. Han fann ett intresse för bild och form redan som liten och har sedan dess alltid sökt nya utmaningar i sitt skapande. Charlie har bland annat gjort illustrationerna till barnboksserien M Deckarna som är skrivna av författaren Gabriella Nilsson Ringqvist.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

55

Språk