Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hotet från rymden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

I alla tiden har det funnits brottslingar, och i alla tider har det funnits de som bekämpat brottsligheten och stått upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lika mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisens högkvarter.
Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss.

I den här femte fristående boken om Kung Pow hotas mänskligheten av en asteroid som är på väg mot jorden. På tv följer Sam, Ju och Aisha en direktsändning från månen där teknikgeniet mr. No-No har ett vapen som enkelt spränger asteroiden i småbitar. Mr. No-No är en hjälte. Eller?

Ett videoklipp dyker plötsligt upp som visar att mr. No-No kanske vill vara något mer än bara hjälte. Och vapnet riktas nu mot jorden. Våra hjältar måste ta sig till månen för att störta mr. No-No. Men det är inte så enkelt - för i deras väg står Atena, mr. No-Nos urstarka mordmaskin till syster.

Böckerna om Kung Pow är fyllda av spännande äventyr och snabb action. Ola Lindholm och Johan Lindqvist har skrivit utifrån vad de själva gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action.

Läs också de tidigare fristående böckerna: Game over, Dödens dal, Ett levande vapen och De fem demonerna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

133

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Ola Lindholm, Johan Lindqvist, bild: Kevin Olberg.

Muu tekijä