Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döda lejon

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Andra boken i Slough House-serien.
De missanpassade agenterna i Slough House - MI5-avdelningen dit havererade spioner skickas för att avsluta sina karriärer i skrivbordstjänst - kallas in för att försvara en besökande rysk oligark, som MI5 hoppas rekrytera till den brittiska säkerhetstjänsten.

Men samtidigt som två agenter skickas iväg på detta barnvaktsjobb hittas en äldre spion död på en buss utanför Oxford, långt från sitt vanliga revir. Mannen är Dickie Bow, aktiv spion under Kalla kriget.

Chefen för Slough House, den hetlevrade Jackson Lamb, är övertygad om att Dickie Bow blev mördad. Och när agenterna börjar gräva i sin fallna kamrats förflutna upptäcker de en dunkel triangel av Kalla kriget-hemligheter som tycks leda till en viss Alexander Popov.

Är han ett sovjetiskt spöke? Eller världens just nu farligaste man? Hur många fler ska behöva dö för att skydda de välbehållna hemligheterna?

MICK HERRON är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, mest känd för sin Slough House-serie, som nominerats till en lång rad priser och vunnit bland annat CWA:s Gold Dagger 2013, CWA Ian Fleming Steel Dagger Award 2017 och Capital Crime Best Thriller Award 2019. Döda lejon är den andra boken i serien, som tilldelades en CWA Gold Dagger när den först kom ut på engelska.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

367

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk