Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Norrsken i skallen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nadja Nubb har fått norrsken i skallen – efter att ha träffat den några år äldre Ilta Vuori är hon knockad av förälskelse. Hon lajkar alla hennes bilder på Instagram och beter sig bara sjukt pinsamt, fast Ilta redan har en flickvän.

Men det värsta är att Nadja alltid är rädd. Det beror på tre saker: 1) Sex. Förr eller senare kommer hon att ha sex med Ilta Vuori fastän hon kanske inte ens vill det. 2) Döden. Att den ska drabba Mattis som är baby och på Nadjas ansvar. För hans föräldrar är för barnsliga för att ha barn. När som helst kan hans hjärta stanna om ingen pratar med honom. Då dör han, som när man långsamt stänger en dörr, och ljusspringan över golvet försvinner. 3) Demoner. De döda som inte accepterat sin död blir demoner och kan när som helst träda tillbaka och leta efter en ny kropp att dyka in i.

Om vi bara förnekar det här faktumet som vi förnekar typ miljökatastrofen, kan de börja överta våra kroppar och vi får ett helvete på jorden.

Norrsken i skallen är en mycket fristående fortsättning på Minna Lindebergs När vi blev vuxna. Den svarta humorn, det drastiska tilltalet och det känslomässiga bråddjupet är typiska för Lindeberg. En historia om att utsätta sig, hitta sin plats och sina människor och om att all kärlek är kärlek.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

156

Förlag

Språk