Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den första stölden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

För att lyckas med en stöld finns tre regler: Välj något som verkligen är värt att stjäla, hitta en säker väg in och en snabb väg ut. Det finns något Dante måste lyckas få tag på. Något som kallas jordens diamant och är världens dyraste matvara.

Dante har nämligen bestämt sig för att uppfylla sin sjuka morfars sista önskan, att få äta sin älsklingsrätt; pasta med äkta italiensk tryffel. Men det verkar nästan omöjligt. Hur långt är Dante redo att gå för att hjälpa morfar?

Vega behöver pengar, fort, och dessutom har hon råkat göra en riktigt dum grej i skolan. Kanske blir sommarlovet på den italienska restaurangen starten på ett nytt kapitel utan lögner?

När Dante och Vega möts på skolgården förändras allt. De inser att de kan hjälpa varandra och en avancerad plan börjar ta form. Men inget går som planerat, och vad som skulle blivit sommarens smartaste kupp är på väg att bli total katastrof.

Den första stölden är första boken i serien om mästertjuvarna Dante och Vega. En smart spänningsroman med högt tempo och oväntade vändningar. Det är också en berättelse om vänskap, sorg och svåra val.

Sanna Norlin arbetar som magasinformgivare och har en bakgrund som journalist. Under 2021 debuterar hon på Lind & Co med de två första böckerna i serien Mästertjuvarna. Sanna bor med sin familj i Stockholm.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

182

Förlag

Språk