Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det är någonting som drar i mig

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna.

Efter den kritikerrosade debuten med De afghanska sönerna är Elin Persson aktuell med sin andra roman för unga vuxna: Det är någonting som drar i mig.

Andréa och Anja har hängt ihop jämt, ända sedan de var små. Nu är de inte små längre och det känns så starkt i Andréa att något måste hända. En förändring måste till. Vad som helst!

Att sova över på madrassen hos Anja och leka i skogen bakom huset ger ingenting längre. Det är någonting som drar i Andréa och hon måste bort från mamma som ligger i lakanen och inte vill gå upp, bort från pappas gamla bilar som blev kvar på tomten när han lämnade mamma och Andréa. Bort från klätterställningen, ungdomsgården, åkrarna, skogen.

En kväll när hon hänger vid busskuren nere i samhället hoppar hon in i Alex blå epa och känner äntligen någon som nog är frihet. Men det har ett pris att lämna leken, flickrummet och hemligheterna.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

120

Språk