Edwards egen väg - Åshöjdens BK 2

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Åshöjden är ingenting sig likt sedan byns fotbollslag börjat klättra i tabellerna. Nu har man nått division 3. Edward är Åshöjdens BK:s självklara spjutspets och trivs med fotbollen. Men han är inte nöjd med livet vid sidan av planen och hoppar av skolan för att bygga ett vintersportcentrum på det skånska höglandet. Hans spel inspireras av nyförvärvet från AIK, tar honom in i landslaget och får honom avstängd efter att han slagit tillbaka oschyst motstånd. Samtidigt pågår livet för de andra i Åshöjden. Laget åker på träningsläger och Lillen gör lycka vid rouletten i Marseille; Jorma tränar pojklaget och får sin första artikel publicerad; Joel hamnar på sjukhus efter att ha krockat med en motspelare; och den alkoholiserade Storken får ansvaret att bygga upp klubbens juniorlag. Det händer mycket i Åshöjden medan Edward väljer att gå sin egen väg. Med serien Åshöjdens BK skapade Max Lundgren och Reijo Stävenborg ett unikt stycke svensk seriehistoria.
Max Lundgrens och Reijo Stävenborgs berättelse om fotbollslaget Åshöjdens BK är Sveriges längsta tecknade serie. Nu samlas för första gången dessa 1526 sidor i totalt 4 volymer.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

443

Förlag

Språk