Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hem

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Havet omsluter det hem som är Åland, och allt sedan stenåldern har man begett sig ut på det. I sin nya roman berättar Karin Erlandsson Ålands historia ur nya perspektiv: kvinnornas och barnens, och pappornas. Hem är en kollektivroman där många olika människors livsberättelser avlöser varandra, och där berättelserna blir ett oratorium om hur det är och har varit att leva på Åland.

Alltid är det någon som måste bege sig ut på havet, det är alltid någon annan som stannar kvar och är tvungna att förhålla sig till frånvaron. Längtan, oro, lättnad, åtrå, otro - och självständighet. Oavsett tidsperiod genomgår ålänningarna samma känslor, har i grunden samma utmaningar och glädjeämnen. Och i alla tider är hemmet och människorna själva förutsättningen för sjöfarten, den som fött och format det självstyrande samhälle som är en unik del av Finland.

Efter succén med fantasyserien Legenden om ögonstenen är Karin Erlandsson tillbaka med en episk, historisk roman, där viktiga episoder i Ålands historia berättas genom skeenden där hemmet står i centrum. Karin Erlandsson har sedan debuten 2014 gett ut över tio böcker i olika genrer. Hennes senaste bok Nattexpressen vann Runeberg Junior 2021. Rättigheterna till den prisbelönta fantasyserien Legenden om ögonstenen har sålts till flera språk.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

286

Språk

Översättare

Namn

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

271

Språk