Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bilskelettet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

I Bilskelettet - sju berättelser får vi träffa barn som vill bli sedda, barn som vågar stå upp mot vuxna, barn som vet hur det känns att ha en riktig vän eller hur det är att tvingas ta farväl av en. Varje berättelse kretsar kring en katastrof av större eller mindre slag - det handlar om att anpassa sig, resa sig, revoltera.

Illustrerad av Frank A. Unger. Hanna Lundström är barnboksförfattare och lärare. Hon undervisar i svenska och litteratur och är särskilt intresserad av litteratur för barn och unga. Lundström har tidigare gett ut fyra poesiböcker för de allra minsta.

Frank A. Unger är utbildad fotograf och jobbar som grafiker och fotograf på Wasa Teater. På sin lediga tid trivs han bäst med att jobba med händerna och sysslar med allt från knivsmide och keramik till möbeldesign.

Åldersrekommendation 9-12 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

sju berättelser

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

71

Språk

Illustratör