Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mormor Mai

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Malin Klingenberg välkomnar barn som precis börjat läsa in i böckernas underbara värld med sin nya lättlästa bokserie. Den varma och vardagsnära Börja läsa-serien är den första i sitt slag inom finlandssvensk litteratur.

Böckerna Mormor Mai, Kevins lag och Vim och Galonis är skrivna på tre olika nivåer så att alla nya läsare ska hitta en läsutmaning som passar dem. För de festliga illustrationerna står Margareta Sandin. Karaktärerna i böckerna är bekanta för många barn sedan tidigare eftersom de återfinns i det fiktiva Södervik, platsen där Schildts & Söderströms läseböcker för åk 1–5 utspelar sig.

Genom Börja läsa-serien vill vi inspirera till läslust hos våra kommande bokälskare!

Malin Klingenberg har tidigare gett ut 14 böcker, bland annat Fisens liv (2019) och Älgflickan (2018) som översatts till tio språk. För boken Den fantastiske Alfredo vann Klingenberg Runeberg Junior-priset år 2017.

Margareta Sandin är född och uppvuxen i Nykarleby, nära Zacharias Topelius barndomshem. Enligt de äldre generationerna förstörde Sandin ögonen och fyllde huvudet med onödigheter när hon som barn bara läste och läste. Sandin har studerat konst- och litteraturvetenskap och jobbar som frilansande illustratör.

Åldersrekommendation 5–7 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

26

Språk

Illustratör