Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Monstret

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ny roman av den flerfaldigt prisbelönta författaren till Kåda.

Ingen vet varifrån lille Leon har fått sin styrka. Men hans mamma vet i alla fall att han är svår att hantera. Särskilt när han vill kela. Och Leon gillar verkligen att kela.

Samtidigt som Danica kämpar med sin son, kämpar Mirko med sina förbjudna känslor. Han är fortfarande bara en pojke när han blir hett, våldsamt förälskad i Danica. Det är en omöjlig kärlek. Danica är inte bara en vuxen kvinna och Leons mamma, hon är också gift med en jätte till man.

Men hans hjärta och hans passioner driver Mirko ut ur hans hem och in i Danicas hemliga helvete. Resultatet är ödesdigert för dem som han bryr sig om. Och efter en dramatisk natt blir Mirko knuten till Leon och hans mystiska krafter för resten av sitt liv.

Ane Riel är en dansk författare som fick stor uppmärksamhet för sin andra roman, Kåda, vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bösta kriminalroman 2017 och Glasnyckeln 2016 för Årets bästa skandinaviska kriminalroman.

Monstret är hennes nya roman, nominerad till årets danska Martha-pris. En i alla bemärkelser stor berättelse - om skuld och oskuld, men också om en ovanlig vänskap.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

415

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk