Long John Silver Del 1

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Long John Silver, den enbente skeppskocken från R.L. Stevensons Skattkammarön, har gått i land och blivit värdshusvärd i Bristol. Men då lady Vivian Hastings föreslår att Silver och hans män ska ledsaga henne på en farofylld resa till Amazonas, varifrån hennes make har skickat bud hem om att han har funnit det legendariska Eldorado och Guyanacapac, en stad fylld av guld, förmår han inte säga nej. Så ger sig den mest namnkunnige av alla pirater ut på en sista, ödesdiger seglats, nu som kock ombord på briggen Neptunus.

Long John Silver är en storslagen, historisk äventyrsserie av Xavier Dorison (manus) och Mathieu Lauffray (bild och färgläggning), först utgiven i fyra album under åren 2007-2013, men nu samlad i två volymer i stort format. Varje samlingsvolym innehåller också ett extra kapitel med ""Historien om en historia"", där upphovsmännen utförligt redogör för den kreativa processen bakom seriens tillkomst.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

134

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk