Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Funnen död

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Gretelise Holm, en av Danmarks absolut största deckarförfattare, är tillbaka med en family noir-deckare. Funnen död vann Årets deckare i hemlandet och nominerades till Glasnyckeln 2020.

Antropologen Ellinor Green hittas död i sitt hem utanför Köpenhamn. Vem önskade livet ur henne? Hennes man, förläggaren, som sedan en tid är otrogen med en ung konstnär? Dottern, som har sagt upp kontakten efter att mamman kritiserat hennes barnuppfostran? Sonen, som nyskild och deprimerad ägnar sig åt att skriva hatiska inlägg i sociala medier under fejkat namn? Eller var det någon på jobbet, som Ellinor just blivit uppsagd från? Undan för undan faller bitarna på plats. Ända fram till det överraskande slutet.

Den hyllade deckaren Funnen död är lika mycket en skarpögd samhällsskildring och beroendeframkallande family noir.

GRETELISE HOLM är född i Danmark 1946 och har mottagit en rad priser för sitt arbete som journalist. Idag jobbar hon som rektor på danska journalisthögskolan. Förutom den internationellt rosade kriminalserien om Karin Sommer har hon skrivit allt från debattböcker till ungdomsromaner.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

267

Språk

Översättare