Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En fruktansvärd grönska

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Albert Einstein öppnar ett brev från första världskrigets östfront. Det innehåller lösningen på ekvationerna i hans allmänna relativitetsteori - men också en aning om dess apokalyptiska konsekvenser. Matematikern Grothendieck fasar så djupt inför sina upptäckter att han klipper alla band till omvärlden. Fysikerna Schrödinger och Heisenberg, rivaler och fiender, når fram till motsatta versioner av kvantmekaniken och öppnar världar som ingen kunnat föreställa sig.

En fruktansvärd grönska bygger på historiska fakta och verkliga personer, men är främst en roman om gränslös besatthet. Avklarnat och gåtfullt skrämmande låter Benjamin Labatut den mest ödesdigra dramatik visa sig i universums minsta delar - och i människans feberdrömmar.

Benjamin Labatut föddes i Rotterdam 1980. Som tolvåring flyttade han till Santiago de Chile där han fortfarande bor. En fruktansvärd grönska är hans tredje bok, och den första som översätts till svenska.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

233

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

206

Förlag

Språk

Översättare