Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Helt overkligt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år. "Du borde dö!" Orden ekar i Maltes huvud. Han kan inte få bort dem. Och han kan inte ta tillbaka orden. Precis efter skolavslutningen är Maltes brorsa med om en olycka och hamnar i koma. Föräldrarna mer eller mindre bor på sjukhuset, men Malte vill inte följa med. För tänk om det var hans fel att olyckan hände? Eftersom han sa det han sa till storebror.

Allt känns helt overkligt. Maltes enorma skuldkänslor gör att han har svårt att prata om det som har hänt. Men kanske finns det en lösning. I drömmen når Malte nämligen sin bror och kanske kan de tillsammans fixa allt igen?

Helt overkligt är en känslosam och ärlig skildring av så svåra saker som sorg och skuld. Den väcker också flera frågor. Varför gör Malte som han gör? Vems fel är det att det hemska händer? Varför reagerar människor så olika? Hur påverkas vi av våra drömmar? Och kan det komma någonting bra ur skuldkänslor?

Jonatan Järvi är en kritikerrosad barnboksförfattare som debuterade 2015 med Rosengårdskungen. För sin bok Pojken i paddan nominerades han till Barnradions bokpris 2018.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

111

Förlag

Språk