Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nattjakten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år.

Det är sommarlov och Saga och Emil har följt med mamma till Glösa, byn mellan Östersund och Åre, där många hällristningar från stenåldern finns. -Äntligen ett ställe ni är imponerade av redan från början, skrattar mamma när de kliver in i hyddan.

Men den roliga utflykten förvandlas snart till en otäck mardröm. Plötsligt har Saga och Emil förflyttats genom tiden och upptäcker att ett barn försvunnit. Barnet har krupit iväg från hyddan, rakt mot de stora fångstgroparna, som älgarna snart ska jagas ner i. I fjärran hör de hur jägarna förbereder jakten. Kommer Saga och Emil att hinna rädda barnet innan det är för sent?

Genom tiderna är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Nattjakten besöks Glösa. Äventyret utspelar sig för 5000 år sedan, på stenåldern, då många människor var jägare. I Glösa finns både fångstgropar och hällristningar bevarade från den här tiden.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Glösa

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

48

Förlag

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Anna-Karin Karlsson, illustrationer: Johanna Arpiainen.