Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När mörkret faller

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Vad händer med människor när någon i deras närhet försvinner? Och det bara finns några få ljusa timmar om dagen att leta på.

Siri vaknar av att det är mörkt och kallt. Det visar sig att strömmen har gått i hela staden. Snart kommer den hemska nyheten att ett barn har försvunnit och sökandet i skogen som finns runt staden börjar. Följande natt vaknar Siri och ser sin lillasyster försvinna in i den mörka skogen. Nu börjar Siri och Mirza, storebror till det första försvunna barnet, sitt eget sökande.

I sina efterforskningar uppdagas ett skrämmande samband med något som hände för länge sedan. Mörkret är väldigt påtagligt i När mörkret faller. Det kryper under skinnet på läsaren.

Siris känsla av att vara iakttagen får läsaren att rysa. Och vad händer när man inte kan lita på de vuxna längre? När verkligheten inte längre är som man är van vid. När mörkret faller är en spökhistoria som är svår att sluta läsa och som inte lämnar dina tankar efteråt. En historia som vågar närma sig det kusliga, som inte räds det hemska.

Idriz Idrizi är författare och bibliotekarie. Han har tidigare gett ut Häxan och Stalkern hos Ordalaget.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

199

Språk