Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Herr Nymans detektivbragd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Herr Nymans detektivbragd är både en underhållande historisk deckare och en stilsäker Stockholmsskildring från början av förra seklet.

En intervju med August Strindberg leder till att den oansenlige notisskrivaren Einar Nyman oväntat får anta rollen som högst motvillig detektiv och äventyrare. Som bekant försvann den store författarens släkting Nils Strindberg under ingenjör Andrées försök att nå Nordpolen med luftballong 1897.

Olyckliga omständigheter gör att Nyman själv snart kommer att känns sig manad att delta i en ny expedition till ishavet. Men innan dess måste han försöka komma underfund med varför en mystisk grilljanne som har setts följa efter honom har hittats drunknad i Strömmen, och, lika viktigt, vem som under pseudonym skriver infama inlägg i boulevardbladet Moder Sveas Väl om hans blivande svärfar, polarforskaren professor Bergfeldt.

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

215

Förlag

Språk