Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Marginalanteckningar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är på frånsidan, i marginalerna, som denna uppväxtskildring tar gestalt. På en tät, mättad prosa berättar John Keene om en barndom i St Louis, under en tid när medborgarrättsrörelsen växer och Vietnamkriget pågår.

En känslig pojke upptäcker världen och blir varse vilken del av den som han har tillträde till och var det är farligt att röra sig. I hemkvarteret pågår livet med familjen, släktingar, kyrkfolk, Vietnamveteraner, hallickar, gatufestivaler och ibland skottlossning. Ögonblickets detaljer lyser upp historiens mörker.

John Keene föddes 1965 och växte upp i St Louis. Han är verksam vid Rutgers University i Newark och har bland annat belönats med The MacArthur Genius Grant. Kortromanen Marginaler utkom 1995 och markerade inledningen till ett sparsmakat men magnifikt författarskap.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

94

Språk

Översättare