Hoppets tid 3 : Början på slutet

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Belgien, sommaren 1942. Det tyska övertaget i kriget har börjat svikta och inom några månader kommer krigslyckan att vända för gott, efter att både USA och Sovjetunionen året innan har gått med på de allierades sida.

För civilbefolkningen i det ockuperade Belgien blir vardagen allt värre. Våldet och förtrycket har tilltagit i styrka, belgare i arbetsför ålder tvångsrekryteras till den tyska industrin och bristen på mat och bränsle drabbar nästan alla. Värst utsatta är landets judiska befolkningsgrupp, som i allt större antal arresteras och placeras i uppsamlingsläger i väntan på deportation till arbetsläger i öst.

Det växande motståndet mot den tyska ockupationsmakten tar sig många olika uttryck, från underrättelseverksamhet till sabotage och väpnade attacker, med åtföljande tyska repressalier. Mitt i detta tumult försöker Spirou vara trogen sina ideal också när han själv och flera av hans vänner tvingas sätta sina liv på spel.

Den tredje delen av fyra i Émile Bravos dramatiska och tragikomiska skildring av Spirous upplevelser under andra världskriget.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

114

Språk