Vi går till parken

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Parken är en skog i staden. Det är landet utanför. I parken kan vad som helst hända. Ibland händer så mycket att hela världen kantrar. Ibland händer ingenting alls. Det gör intet, vi vill bara gå dit.

Med en djup längtan efter något som knappt går att sätta ord på går barnen till parken med gungorna och de höga klätterställningarna så fort de får för sina föräldrar. Där bakom grindarna rör sig tiden annorlunda. Där hörs inte bruset från stan. Hejdå stan! Hejdå världen! Hej då allihop! ropar de så det ekar mellan trädstammarna och rakt ut i universum.

Stora och omvälvande frågor ryms i Sara Stridsbergs och Beatrice Alemagnas bilderbok Vi går till parken. Samarbetet har pågått under lång tid och i motsats till hur det brukar gå till skapades bildvärlden först, därefter har Sara skrivit med Beatrices skisser och målningar som utgångspunkt.

I den färdiga boken möts text och bilder, ibland tätt sammanflätade och ibland som två olika stämmor. Det har blivit en storslagen, hisnande vacker och angelägen bilderbok.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

69

Språk

Lisätietoja

Text: Sara Stridsberg, bild: Beatrice Alemagna.