Z som i Zandra

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En ny albumserie med den galne vetenskapsmannen Zafir, Spirous ärkefiende.

Då Zafirs dotter Zandra, 16 år, och hennes pojkvän André kommer ut från bion, blir de attackerade av mordiska robotar och efter en vild jakt blir Zandra tillfångatagen och bortförd. Som dotter till ett ont geni är Zandra van vid att hennes far använder speciella metoder för att sätta gränser, men det betyder inte att hon gillar det. Zafirs agerande resulterar i ett rejält gräl som inte upphör förrän Zafir i vredesmod avfyrar en laserstråle som förvandlar en hel stad till en ö. För att göra saken än värre så får Zandra reda på sanningen om sitt ursprung, en sanning hon hade mått bäst av att aldrig få veta.

Den nya albumserien om Zafir och hans dotter skrivs och tecknas av José-Luis Munuera, som också har tecknat flera album i den ordinarie serien med Spirous äventyr.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

64

Språk