Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sillen och alla djuren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

6-9 år.

Hopp och förtvivlan när Hedda kanske ska bli granne med Sillen i tredje boken om Hugo "Sillen" Ström: en mysknasig bokserie full av vardagsspänning för alla små och deras stora! Perfekt högläsning!

Tänk om det kan bli så som Sillen hör de vuxna prata om: att Hedda flyttar in i Olssons hus! Då blir Sillen och Hedda grannar. Bara en kohage skiljer dem åt.

Sedan uppropet i förskoleklass är de kompisar. Det var dagen då Hedda tappade en tand i soppan och Sillen knockades av en fotboll på rasten.

Sillen måste genast göra allt han kan för att få Hedda att tycka om att bo på landet. Han vill visa henne allt! Särskilt alla djur som finns, för Hedda gillar djur!

Men allt går på tok. Djuren är för många och de surrar, bits, bajsar och liksom är för mycket! Flugor och bin, kor och sniglar - och farfars prilliga get Maggan!

Anna Ehring skildrar livet som sexåring på sitt alldeles egna sätt: på pricken, fnissigt och alltid barnnära. Moa Graaf bildsätter Sillens värld på ett finurligt vis, ljuvligt och detaljrikt.

Mer Sillen-läsning i "Sillen får ett syskon" och "Sillen börjar skolan".
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

71

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Anna Ehring, bild: Moa Graaf.

Utgivningstid

Sidantal

71

Språk

Översättare

Illustratör