Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kaamos - en andra chans

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ungdomsroman. När Alexis Evans flyttar tillbaka till Finland och får praoplats på Lundgårdens ridstall är hon fast besluten att hon är där endast för att mocka dynga och utfodra hästar. Minnena från tiden som tävlingsryttare på nationell nivå i England jagar henne och att sätta sig på hästryggen igen är uteslutet.

Men under sin första praodag vid stallet får Lexi träffa en kolsvart valack som väcker hennes slumrande ryttarhjärta. Olyckligtvis är Kaamos förflutna lika mörkt som hans vildvuxna päls. Trots det bestämmer sig Lexi för att göra allt hon kan för att rädda honom. Men kommer Kaamos att få en andra chans? Och blir det Lexi som får ge honom den?

Wilma Möller är 23 år och bor i Vasa. Hon tog sin kandidatexamen i samhällsvetenskap med inriktning på freds- och konfliktstudier vid Umeå universitet 2020. Samma år debuterade hon med ungdomsromanen Allt att vinna.

Åldersrekommendation 12–15 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

221

Språk