Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det hemliga uppdraget

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Sara Martinez är hacker. Nyligen bröt hon sig in i ett datorsystem i New York för att avslöja brott som hennes egna fosterföräldrar begått. Men det gick inte enligt planerna. I stället för att hyllas som en hjälte står Sara inför flera år i ungdomsfängelse. Då dyker plötsligt den brittiska spionen Mother upp. Hon lyckas inte bara få ut Sara ur fängelset, utan ger henne dessutom möjligheten att ingå i en hemlig MI6-enhet.

Enheten, med kodnamnet "Spiongänget", består av fem barn från olika delar av världen. Innan Sara hunnit förstå vad som pågår är hon på väg till en internationell ungdomskonferens i Paris, gör intrång i en rivaliserande skolas dator, hänger och dinglar tio meter ut från en byggnad och försöker stoppa en skurt... Vem har sagt att det ska vara lätt att rädda världen?

James Ponti är en bästsäljande amerikansk barnboksförfattare, vinnare av en Edgar Award och med flera böcker på New York Times bestsellerlista.

Spiongänget: Det hemliga uppdraget är den första boken i hans största succéserie. Ett måste för äventyrsälskande barn i 9-12-årsåldern!

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

312

Förlag

Språk

Översättare