Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dani dömer rött

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 9-12 år.

Det går bra för Dani. Hon ses som en riktig domartalang och blir erbjuden att döma ett utlänskt lags träningsmatcher. Det passar bra, tycker hon, nu när hon måste träna inför att döma i Gothia cup till sommaren. Men hon ställs inför ett svårt val...

Danis eget lag har ju match samma helg som hon ska döma! Om hon inte ställer upp för laget nu så stryker tränaren henne från matchtruppen.

Nu måste hon välja mellan de två saker hon älskar mest. Ska hon spela eller ska hon döma fotboll?

Dani drömmer rött kort är tredje boken i serien om Dani.

Dani dömer är en serie om fotboll, men också en berättelse om att kämpa och att gå sin egen väg. Den handlar om Dani som älskar att spela fotboll, men som också håller på att bli en riktigt bra domare. Hon är egentligen en ganska försiktig person, men på fotbollsplanen är hon tuff och som domare kanske ännu tuffare.

Jesper Tillberg har skrivit mer än 20 böcker för barn och unga. Mest känd är han för sina fotbollsböcker som lockar de som älskar fotboll men som tror att de inte gillar att läsa. Förutom att skriva böcker har han regisserat och producerat både teve- och radiodokumentärer. Han är journalist och spelar naturligtvis gärna fotboll!

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

124

Språk