Azins längtan

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

I en stad uppe bland trädet bor Azin med sin familj. De är fåglar, men ingen flyger. Ugglan har bestämt att alla ska stanna på marken -- det är faktiskt för deras egen säkerhet.

Men Azin längtar. Hon längtar efter att pröva vingarna och sväva högt och fritt där uppe i det blå. När klasskompisen Salman visar Azin en förbjuden bok med flyginstruktioner -- då bestämmer sig Azin för att prova! En kväll kastar hon sig ut. Nu gäller det bara att inte Ugglan får syn på henne!

Azins längtan är en bilderbok om att längta efter en frihet som man djupt inom sig förstår att man är värd. Det är också en bok om att ha ett stort mod i en liten kropp.

Peimaneh Mollazehi debuterade 2020 med mellanåldersboken Den riktiga solen, som hyllades av såväl kritiker som läsare och som nominerades till Barnradions bokpris.

Lotta Geffenblad är illustratör, känd för bland annat böckerna om Prick och Fläck och böckerna om Aston. 2009 tilldelades hon Elsa Beskow-plaketten för sin samlade produktion.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

26

Språk