Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tecken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år. "Plötsligt såg jag något i ögonvrån, och den här gången var jag helt säker på att det inte var inbillning. I hörnet som nyss varit tomt skymtade jag något mörkt och svepande. Som en skugga. Samma skugga som jag sett i mardrömmarna."

De sista veckorna i sexan blir inte alls som Moa tänkt. Vardagen - med skola, hästar och bästisen Niki - stannar upp när Moa drabbas av en hjärnskakning efter en märklig ridolycka och blir inlagd på sjukhus.

Och mardrömmarna, de som har plågat henne varje natt sedan hon och mamma flyttade till den nya lägenheten, blir bara värre och värre. Snart börjar Moa se kusliga syner även när hon är vaken. Det verkar som om något eller någon som inte längre befinner sig i denna värld söker kontakt.

Är det på riktigt eller håller hon på att bli galen? Händelserna tvingar Moa att börja gräva i en gammal hemlighet som visar sig vara mörkare än hon någonsin kunnat ana ...

Tecken är en rysare för slukaråldern - en spännande berättelse om stark vänskap, hemligheter, hästar och spöken.

SOFIA WEISS (f. 1974) är bibliotekspedagog och författare. Hon debuterade som barnboksförfattare 2016 och har skrivit flera böcker för barn upp till tolv år. Sofia är född och uppvuxen i Västergötland, men bor nu med sin familj i Sundsvall.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

188

Förlag

Språk