Skelettet

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år. Det är maskerad. Teo är kanin, Olivia är robot och Alvin är häst. Och Roni är ett skelett. Teo blir så rädd för Roni att han springer sin väg. I farten snubblar han på sina långa kanintassar och skadar sig. – Det verkar som om armen har gått av, säger läkaren på sjukhuset. Vi ska titta på ditt skelett. Har Teo ett skelett inne i sin kropp? – Alla har ett, säger mamma. Hjälp! Tänk om lillebror kan se mammas skelett där inne i magen. Tänk om han blir rädd?

Skelettet är en berättelse om rädslor och att övervinna dem.

Malin Klingenberg har tidigare gett ut 21 böcker, bland annat Fisens liv (2019) och Älgflickan (2018) som översatts till över tio språk. För boken Den fantastiske Alfredo vann Klingenberg Runeberg Junior-priset 2017.

Maria Sann är prisbelönt barnboksillustratör och grafisk formgivare. Skelettet är den andra boken Sann och Klingenberg gör tillsammans.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

35

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

36

Språk

Lisätietoja

Text: Malin Klingenberg, bild: Maria Sann.

Muu tekijä