Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Adjutantens hemlighet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Kusinerna Axel, Malin, Benjamin och Isabella njuter av ett långt och soligt sommarlov vid mormors stuga i Toisvesi. De enda molnen på himlen verkar vara en serie inbrott som nyligen skett i trakten.

Men när Malin hittar en bunt gamla skrivhäften på sommartorget förvandlas kusinernas lata dagar till en spännande jakt på sanningen och vad som förefaller vara en sedan länge bortglömd skatt. Plötsligt är det skrämmande tydligt för barnen att de ät långt ifrån de enda som är ute efter den försvunna skatten.

Adjutantens hemlighet är ett hisnande äventyr för bokslukaråldern. Det är också en historia om mod och rättvisa, och om styrkan i att samarbeta.

Sebastian Nyberg är diplomingenjör med ett mörkt förflutet som serietecknare. Dagtid utvecklar han digitala tjänster, nattetid skriver han äventyrsböcker för spänningssugna i alla åldrar.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

252

Språk