Tinis konst-iga sagor

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år. Tolv sagor om konst eller tolv konst-iga sagor? I den här ovanliga sagosamlingen berättar Martina Domonkos om konstverk som inte går att rama in och hänga på väggen. Vi möter den rebelliske John Latham, som äter upp en hel bok bara för att han hatar författaren. Marina Abramovic och hennes stora kärlek Ulay vandrar mot varandra på Kinesiska muren, bara för att efter tre månader inse att passionen dog på vägen. Joseph Beuys låser frivilligt in sig på ett galleri med en vild prärievarg, och Piero Manzoni bajsar i konservburkar för att trotsa sin stränge far.

Här presenteras 20 konceptuella verk som ger idéer och öppnar upp till samtal om livet, kärleken, människan och konsten. Till varje saga följer information om verk och konstnär. Boken passar att läsas högt för alla, men kanske särskilt för barn mellan 7 och 14 år.Med förord av Suzanne Osten.

Konstnärer i boken: Suzanne Osten, Aiweiwei, John Latham, Marina Abramovic, Piero Manzoni, Baronessan Elsa von Freytag-Loringhoven, Marcel Duchamp, Ulay, John Cage, Merce Cunningham, Robert Rauschenberg, Joseph Beuys, Alvaro Ugarte, Katalin Ladik, Francis Alÿs, Katie Paterson.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

sällsamma konstverk kurerade i en bok

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

92

Språk

Illustratör