Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bråkdrakarna börjar skolan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år.

Där syskonen Ava och Jack bor finns det drakar! Precis som hundvalpar är små drakar väldigt busiga och har massor av vassa tänder, och när de blir större kan de bli farliga för människor om de inte uppfostras ordentligt.

Graun och Fafnine har flyttat hem till Ava och Jacks familj och stortrivs. Men nu är det dags att testa något helt nytt, nämligen att gå i skolan. Jack och Ava är överlyckliga - de får ju flygskjuts dit! Och Graun och Fafnine är förväntansfulla inför att få börja ta draklektioner.

Men snart förstår de att skolan inte bara handlar om att leka och ha roligt, de måste också lära sig många nya regler. Dessutom är inte alla drakar i klassen snälla.

Självklart kan bråkdrakarna inte låta bli att hitta på helt galna bus! Frågan är bara om det leder till större problem än vanligt för Ava och Jack... Andra delen i en ny, välskriven, rolig och äventyrlig serie med många bilder.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

195

Språk

Översättare

Illustratör