Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den gyllene cirkeln

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Lo har tillsammans med bästa kompisarna Mirre och Lilja startat en mycket hemlig spionverksamhet: Den gyllene cirkeln. Deras första uppdrag är att snoka fram vad den mystiska gubben med taxen pysslar med för olagliga farligheter, självklart för att förhindra en hemsk katastrof.

Även utanför spioneriet med Den gyllene cirkeln upptäcker Lo grejer som verkar vara lite fuffens - varför vill Mirres farsa hellre vara full än att vara med Mirre, vem är skuggmänniskan Alice, vad är Viktors hemlighet och varför duschar inte Lilja med de andra efter gympan? Det finns en hel del saker som verkar ganska hopplösa och svåra att lösa, men Lo har ett kraftfullt vapen: magi (och en egenbyggd spionutrustning i mängder)!

Den gyllene cirkeln är en skruvad, varm och rolig berättelse som ritar om kartan över vad/vem som får vara norm.

Sandra Vilppala (född 1975) är en Skarpnäcksbo som är uppvuxen i Köping, debuterade som soloartist 2015 och har hyllats av flertalet recensenter. Hon driver också podden Psykbryt med vännen Mattias Ljung. Nu debuterar hon som författare med boken Den gyllene cirkeln på Tallbergs Förlag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

134

Språk