Berget

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år. Björnen vet precis hur berget ser ut. Fåret, stengeten, myran, snöharen och bläckfisken har också reda på vad som finns på berget. Men för varje djur ser berget annorlunda ut än för de andra. Hur kan det komma sig?Och vem har rätt i sin uppfattning? En vacker, fjäderlätt fabel om tolerans och olika syn på världen.

Berget belönades 2021 med "International Jugendbibliothekets" White Ravens Prize

Rebecca Gugger och Simon Röthlisberger är båda födda i Schweiz och bor tillsammans i Thun – nära skog och berg och med gott om frisk luft. Hon är utbildad på konsthögskolan i Bern, arbetar som frilans med bild och grafisk formgivning och tycker om att glädjeskutta i molnhavet. Han är utbildad grafiker och arbetar just nu som art director, och han tycker om att hissa segel. Ibland uppträder de två också i tandem och svingar gemensamt penna och pensel.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Utgivningstid

Sidantal

41

Förlag

Språk

Översättare

Titel

Utgivningstid

Sidantal

41

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk