Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Och havet gav igen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Livet som sjömanshustru.

Vattnet är detsamma och ändå helt annat. Hon är densamma och ändå helt annan. Hon är mor nu, snart till två. Men ja, hon dyker fortfarande bäst av alla, även i det salta. Hon är inte längre rädd för brännmaneter. Men det finns annan rädsla, och det finns annat att bränna sig på. Fler hjärtan som dunkar, mer att förlora.

Det är 1950-tal på Tjörn. Hit har Dagmar och Holger och deras lilla familj flyttat, till Holgers släkt. Efter en första tids osäkerhet börjar Dagmar finna sig till rätta i det nya livet på västkusten och som sjömanshustru. Hon är ofta ensam, men hon har väninnorna, ett systerskap att lita på. Och det kanske behövs, för det finns en annan ensamhet när sjömännen är hemma och ändå inte är där. Kärleken till Holger är stark, men tomflaskorna han lämnat efter sig blir allt fler, för många.

Om nätterna sitter Dagmar med tankar och cigaretter på balkongen och hör hamnens alla ljud - skvalp, mastknatt, vajrar som slår i vinden - och hon undrar varför hon hade så bråttom att bli vuxen, och vad som krävs för att rädda en familj som hotas sköljas över av en våg de inte kommer kunna klara.

Och havet gav igen är andra delen i trilogin om Dagmar och Holger och deras livsresa genom Folkhemssverige. Del ett i trilogin, De kom från öar, har älskats av såväl kritiker som publik.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

384

Språk

Lisätietoja

Andra delen i en trilogi.
Uppföljare till verket: De kom från öar.