Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I vidundrets mage

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Skruvad och kärleksfull roman om Pinocchios pappa. En dag, efter ett stort bråk, rymmer Pinocchio hemifrån. Hans pappa ger sig ut för att leta reda efter honom och hamnar till slut vid kusten. Där blir han svald av en enorm havsvarelse och landar i vidundrets mage. Uppslukad av sina egna skuldkänslor stannar pappan kvar i djupet, väntandes på den dagen han kan försonas med sin son.

De flesta känner till historien om träfiguren Pinocchio vars näsa blir längre när han ljuger. I vidundrets mage handlar om Geppetto - Pinocchios pappa - och hur han tillbringar två år i magen på ett havsmonster, den dagbok han skrev där och den underliga närvaro som finns bredvid honom i dunklet. Det är en charmig och skruvad roman om föräldraskap, förlust och konsten att släppa taget.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

169

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk