Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En bra plats i skallen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Det enda jag ville var att befinna mig på en bra plats i skallen, styra in det portabla tankehotellet i en fredad zon. Alla medel var tillåtna, bokstavligt ­talat."

Kungälv, några år in på 00-talet. ­Olof, Marcus, Mikko och Andy startar ett band för att bli något. För att komma bort från sig själva. Från allt. För att få brudar, sprit, pengar – för att LEVA. De lyckas direkt. Men bara med att komma bort från sig själva. Vägen hem visar sig vara svårare.

”Men är man på ett bra ställe i skallen så spelar omgivningen mindre roll. ­Huvudet är ändå det portabla tanke­hotellet som styr allt. Tapetsera med stora drömmar så att du får plats – det gjorde jag.”

Marcus Berggren är född 1990 är uppvuxen i Kungälv utanför Göteborg. Han jobbar som komiker och skribent. “En bra plats i skallen” är hans debutroman.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

438

Språk