Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Branden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

Tonåren är en tid med intensiva och drabbande känslor, både hos killar och tjejer. Sebbe, Hedda och Ali går i nian och livet kretsar kring kärlek, åtrå, kompisar och skola.

Sebbe fyller snart 15 år och känslorna svallar mellan honom och Hedda. De har hittat ett ödehus i skogen som har blivit deras egen plats att vara på. Och på Sebbes födelsedag har de bestämt att de ska gå hela vägen. Men innan dess kan mycket hända...

Ali, Sebbes bästa kompis, bär på hemligheten att han är förälskad i Hedda. Vad ska han göra när han blir vittne till något som han bara inte kan hålla för sig själv? Kan han svika sin bästa vän?

Boken inleds med en brand och läsaren tas sedan tillbaka i tiden och får följa händelseförloppet fram till hus branden uppstår. Utdrag ur polisens förhör med de misstänkta löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Branden är en kvickt skriven bok om relationer i tonåren. Modernt och med ett språk som tilltalar ungar.

Hanna Landahl skriver med stor igenkänning med ett målande, enkelt språk och på ett ungdomligt sätt dras vi in i relationer och tonårstankar. Hanna har tidigare gett ut böcker för både vuxna och unga, bland annat Love, Love, Love för samma ålder som Branden.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

222

Språk