Aldrig i livet

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år.

Morgonen har inte alls börjat bra! "Skynda dig, Pascaline!" ropar mamma och pappa. Pascaline är en liten fladdermus med lurviga vingar och precis som alla andra små ungar i skogen ska hon börja skolan idag.

"Det är stor dag! I väg med dig nu!", ropar pappa igen. Men Pascaline har bestämt sig: hon vill inte. Hon vägrar! Hon håller fast sig i möblerna och gallskriker. Hon skriker så högt att mamma och pappa plötsligt krymper - och till slut är de lika små som jordnötter och deras pipiga röster hörs knappt.

"Nu när ni är så små måste jag ta med er till skolan", bestämmer Pascaline. Mamman och pappan protesterar ynkligt, de vill stanna hemma. Men trots de pyttesmå föräldrarnas pip, gömmer hon dem under sin lurviga vinge och skyndar iväg till skolan.

Det blir en spännande och rolig dag! Men det visar sig ganska snart att Pascalines mamma och pappa är minst sagt besvärliga att ha med sig i skolan...

En humoristisk och ömsint bilderbok om en fladdermusunges motstridiga känslor inför sin allra första skoldag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

39

Språk

Översättare