Putins Ryssland

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Från en anonym KGB-agent till en av världens mäktigaste och farligaste män. I Darryl Cunninghams blodisande och skrämmande aktuella biografi över Rysslands president får vi inte bara en unik klarsynt och detaljerad kronologi över Vladimir Putins uppgång. Cunningham redogör också med smärtsam tydlighet för hur västvärlden och USA ofta bara stått med händerna i fickorna medan Putin slaktat rättigheter och människor.

Med avstamp i ungdomens Sankt Petersburg guidas läsaren genom presidentens KGB-år och början på den politiska karriären, via förgiftningarna av meningsmotståndare, kriget mot Tjetjenien, annekteringen av Krim och hela vägen fram till invasionen av Ukraina 2022.

Rysslands nutidshistoria och Putins diktatorskap förklaras på ett lättillgängligt sätt utan att tumma på frågans allvar, så att även en realpolitisk novis enkelt kan hänga med. För den svenska översättningen står Nils Håkansson.

Darryl Cunningham (f. 1960) är en hyllad brittisk serietecknare som har specialiserat sig på fakta om vår tid förklarade på ett begripligt och fängslande sätt. Med titlar som "Psychiatric Tales", "Supercrash: How to Hijack the Global Economy" och "Graphic Science" har han positionerat sig som en av serievärldens starkast lysande samtidsskildrare.

Med "Billionaires" vann han 2019 priset för bästa facklitterära serieroman på Broken Frontiers Awards och han är en flitigt anlitad föreläsare på London School of Economics.
Från en anonym KGB-agent till en av världens mäktigaste och farligaste män. I Darryl Cunninghams blodisande och skrämmande aktuella biografi över Rysslands president får vi inte bara en unikt klarsynt och detaljerad kronologi över Vladimir Putins uppgång. Cunningham redogör också med smärtsam tydlighet för hur västvärlden och USA ofta bara stått med händerna i fickorna medan Putin slaktat rättigheter och människor. Med avstamp i ungdomens Sankt Petersburg guidas läsaren genom presidentens KGB-år och början på den politiska karriären, via förgiftningarna av meningsmotståndare, kriget mot Tjetjenien, annekteringen av Krim och hela vägen fram till invasionen av Ukraina 2022. Rysslands nutidshistoria och Putins diktatorskap förklaras på ett lättillgängligt sätt utan att tumma på frågans allvar, så att även en realpolitisk novis enkelt kan hänga med. För den svenska översättningen står Nils Håkansson.DARRYL CUNNINGHAM (f. 1960) är en hyllad brittisk serietecknare som har specialiserat sig på fakta om vår tid förklarade på ett begripligt och fängslande sätt. Med titlar som Psychiatric Tales, Supercrash: How to Hijack the Global Economy och Graphic Science har han positionerat sig som en av serievärldens starkast lysande samtidsskildrare. Med Billionaires vann han 2019 priset för bästa facklitterära serieroman på Broken Frontiers Awards och han är en flitigt anlitad föreläsare på London School of Economics

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en diktator blir till

Utgivningstid

Sidantal

160

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk