Parallella liv

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Olivier Schrauwens anda bok på svenska, efter 2021 års ”Arsène Schrauwen”, är en samling science fiction-noveller.

”En bländande och desorienterande samling av noveller som beskriver författarens interaktioner med framtiden. Schrauwen väver sig konstfullt in i och ut ur berättelserna, som innehåller en icke-binär sångare vars inre tankar hackas och som plågas av ett svartsjukt troll, ett kusligt sexuellt möte med en utomjording och en man (en möjlig släkting till författaren) som gör meningslösa ansträngningar för att få kontakt med de ointresserade invånarna i en avlägsen tid. (…)

På sista sidan är det läsaren som har blivit bortförd, av serietecknaren, tvingad att bevittna hur tid och rum stöpts om i Schrauwens händer.”- Francoise Mouly, The New Yorker"

"En potent volym av sammanlänkade och förvrängda autofiktioner, med förvirrande färgackord som du bara kan hitta i drömmar.""- The New York Times"

"I Schrauwens sinnesupphävande mästerverk Parallel Lives förgrenar sig serietecknarens utomjordiska bortförande till en serie roliga och skrämmande psykosexuella idisslingar om karaktären hos relationer som känns lika fräscha och konstiga som mänskligt liv faktiskt är.""- The Guardian""Schrauwen återvänder med ännu en berusande och uppfinningsrik samling berättelser (…). Denna sofistikerade, uppfinningsrika samling berättelser är oavbrutet underhållande, och får det att slå gnistor i hjärnan""― Publishers Weekly
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

124

Förlag

Språk

Översättare