Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jul i lantbiblioteket

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Stockholmsbibliotekarien Edda har funnit sin plats i världen: den lilla byn Koski i Tornedalen. Hon älskar arbetet på det gamla lantbiblioteket och vardagen som delas med pojkvännen Ante och den bastande bokklubben.Nu kommer minusgraderna och mörkret. Det blir en december som hon aldrig upplevt tidigare – med sprakande brasor och hundslädåkning över snöiga vidder. Kanske ska hon till och med våga fira jul igen?När Edda får veta att biblioteket är hotat vänds tillvaron uppochner.

För att inte störa julefriden inleder hon en hemlig kamp för att rädda biblioteket. Oväntad hjälp kommer från byns hemvändande hjälte, fotbollsstjärnan Antonio. Men tiden är på väg att rinna ut – och Edda börjar undra om hon verkligen är rätt person att få fira en snövit jul i lantbiblioteket. Josefin Eman skriver varmt och medryckande om kärlek, ensamhet och gemenskap – och om julens magiska tid.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

287

Förlag

Språk